Centrum Leren en Werken

Visie

Zijn de schoolbanken niet echt jouw ding?

Ga je liever werken?

Wil je op een praktische manier een vak leren en vaardigheden verwerven?

EN … wil je toch ook een certificaat, studiegetuigschrift en/of diploma secundair onderwijs behalen?

Dan is leren en werken zeker iets voor jou!

Het centrum leren en werken Beverlo biedt deeltijds beroepssecundair onderwijs aan.

Wij staan garant voor een individueel en kwaliteitsvol traject waarbij we rekening houden met de eigenheid, interesses, kwaliteiten en eerder verworven competenties van elke jongere. Het is onze maatschappelijke opdracht om al onze jongeren maximale kansen op ontplooiing te bieden, hen te begeleiden naar het beroepsleven en naar een evenwichtig ontwikkelde persoonlijkheid. Elke jongere tussen 15 en 25 jaar kan bij ons terecht. De sterkte van ons centrum schuilt in het omgaan met de verschillende achtergronden, voorkennis, leeftijden, leefsituatie, dromen en verwachtingen van elke jongere. We zoeken een haalbaar en gezond evenwicht tussen het bieden van maximale kansen en het verwachten van resultaten en prestaties.

Kiezen voor een traject leren en werken houdt in dat je wekelijks 2 dagen opleiding volgt in ons centrum en dat je 3 dagen wordt ingeschakeld in een werktraject. De combinatie van dit leer- en werkcomponent zorgt ervoor dat je aan het voltijds engagement voldoet en een certificaat, studiegetuigschrift en zelfs diploma secundair onderwijs kan behalen.

Tijdens de 2 schooldagen biedt een gemotiveerd  en dynamisch team van leerkrachten je praktische en algemene vorming. Ons opleidingsaanbod sluit aan op de arbeidsmarkt en wordt voortdurend geëvalueerd en bijgestuurd.  We voorzien een ruim aanbod aan praktijkopleidingen en ook vervolgopleidingen/specialisaties zijn mogelijk. Je zal leren via beroepspraktijk, op jouw maat en tempo, in een aangename en stimulerende leeromgeving. We hechten veel belang aan levensecht en ervaringsgericht leren. Je zal dus geregeld op werkplekleren gaan, deelnemen aan workshops met vakspecialisten, pedagogische uitstappen … Competentiegericht leren, differentiatie, remediëring en zelfevaluatie staan centraal in het lesgebeuren. Met projectdagen in het centrum en zelfs een buitenlandse uitstap voor de leerlingen in het diplomajaar bereiken we de vakoverschrijdende eindtermen.

Naast de opleiding willen we onze jongeren begeleiden naar een plaats op de arbeidsmarkt. Ook hier staan de leerkrachten en begeleiders klaar om je binnen je individuele werktraject te ondersteunen. Na een screening stellen we een persoonlijk traject voor jou op en gaan we samen op pad om arbeidsattitudes te verwerven en je weg te vinden als volwaardig werknemer. We begeleiden je tijdens het solliciteren, we volgen je vorderingen tijdens de evaluatiemomenten en helpen je om te groeien in je werktraject.

Iedereen in het centrum werkt actief mee aan een aangenaam leer- en leefklimaat en  aan een familiale omgeving waar iedereen zich gewaardeerd en gesteund voelt. Als het wat moeilijk loopt staan de begeleiders en leerkrachten dan ook steeds klaar om je een luisterend oor te bieden of een bemoedigend schouderklopje te geven.  Bij problemen gaan we samen op zoek naar een oplossing zodat je je traject op een gemotiveerde en positieve manier kan verderzetten.

Is je interesse gewekt? Wil je meer info? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek!

DSC_0008 DSC_0059 foto keuken foto lassen foto logistiek foto sportbegeleider kermis pog WB

 

Website

Wil je meer weten over onze instelling? Neem dan zeker een kijkje op onze website: http://www.clwbeverlo.be.

Contactgegevens

Laarbemdeweg 15
3580 BERINGEN
tel.: 011/ 60 67 38
fax: 011/ 60 67 39
e-mail: clwbeverlo@g-o.be