GO! X plus Lommel

Visie

De middenschool beslaat de eerste 2 jaren (de eerste graad) van het secundair onderwijs. Deze eerste graad vormt de belangrijke overgangsperiode tussen het basisonderwijs met zijn gemeenschappelijke vorming en de tweede en derde graad van het secundair onderwijs waarin de persoonlijke, gerichte studiekeuze de bovenhand krijgt.

De taak van de middenschool is dan ook tweeledig: enerzijds bieden we een ruime basisvorming aan voor alle leerlingen, anderzijds krijg je ook kansen om je eigen talenten te ontdekken via belangstellingsuren in het eerste jaar en verkennende opties in het tweede jaar. De middenschool is een perfecte voorbereiding op jouw aansluitende studieloopbaan, met name de tweede en derde graad, in het Atheneum.

Een school is zoveel meer dan een opsomming van studierichtingen, vakken en lessen. Het is ook een ontmoetingsplaats voor jongeren die samen leren, ontdekken en groeien naar volwassenheid. Samen willen we als school jongeren begeleiden in dit leerproces en hen alle mogelijke kansen aanreiken. Samen willen we op zoek gaan naar hun talenten en deze zo optimaal mogelijk proberen te ontplooien.

Onze school staat voor kwaliteitsonderwijs waarin de leerling centraal staat, een doorgedreven leerlingbegeleiding en een gezond tuchtbeleid. Elke leerling is voor ons een bijzonder individu met eigen interesses, talenten en ambities. Daarom dragen wij de waarden van het GO! hoog in het vaandel: mondigheid, intellectuele nieuwsgierigheid, sociale bewogenheid, rechtvaardigheid, respect, gelijkwaardigheid, openheid en zelfstandigheid.

Het bruist van activiteit op onze school door de talloze projecten, initiatieven en uitstappen. Leerlingen maken samen mee school. Er is ook een leerlingenraad die activiteiten opzet tijdens middagpauzes zoals sport, spel, muziek en toneel.

Onze school biedt ruimte aan jongeren om zich goed te voelen op school en laat jongeren aanvoelen dat ze echt meetellen en het verschil maken.

IMG_0485   IMG_0486 mini1516_05   index1516_04   IMG_0496   IMG_0490   GWP2_1415_04   DSCN2031   33   23

Website

Wil je meer weten over onze school? Neem dan zeker een kijkje op onze website: https://xpluslommel.be/

Contactgegevens

Mudakkers 25
3920 LOMMEL
tel.:011/ 54 41 94
fax:011/ 54 65 11
e-mail: info@xpluslommel.be